Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ...

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



πίνακες αναφοράς για το φθινόπωρο

                   




Τα δωράκια καλωσορίσματος των μικρών μου μαθητών



Φύτεμα φθινοπωρινών λουλουδιών, σχ. έτος 2020-2021

διαδραστική αφίσα με προτάσεις δραστηριοτήτων για το καλωσόρισμα του Νοέμβρη

Read more at: https://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2021/10/blog-post_31.html?fbclid=IwAR18YseSjIdwGIJ8GPUjyHXOqD81VEPnwnop4yXs5unWEegv5tEvnJKpJ2s
Copyright © Tania Manesi
Διαδραστική αφίσα για το καλωσόρισμα του Νοέμβρη

Read more at: https://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2021/10/blog-post_31.html?fbclid=IwAR18YseSjIdwGIJ8GPUjyHXOqD81VEPnwnop4yXs5unWEegv5tEvnJKpJ2s
Copyright © Tania Manesiδ
διαδραστική αφίσα με προτάσεις δραστηριοτήτων για το καλωσόρισμα του Νοέμβρη

Read more at: https://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2021/10/blog-post_31.html?fbclid=IwAR18YseSjIdwGIJ8GPUjyHXOqD81VEPnwnop4yXs5unWEegv5tEvnJKpJ2s
Copyright © Tania Manesi



  Φθινοπωρινά τυπώματα
                      Συλλογή φύλλων και δημιουργίες
 


                             Μαθαίνω να κολλάω ΕΔΩ
                    Μαθαίνω τα χρώματα με το ζάρι
Κατασκευή ομπρέλας με φίλτρα καφέ


                                                   
 Δεύτερη μέρα στο σχολείο και το παιχνίδι στρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα σχ. έτος 2019-2020

μιλήσαμε για το Φθινόπωρο και τα φρούτα του(κυδώνι, λωτός, σταφύλι κ.ά.)

 στο μαγικό μας μπαούλο βρήκαμε ρούχα μεταμφίεσης

                   Φθινοπωρινά δέντρα με τις παλάμες μας



ένα πολύ ωραίο βιντεάκι για μικρά παιδιά είναι το παρακάτω

        O τρύγος - Μια παρουσίαση για μικρά παιδιά

Ο Τομ το σαλιγκάρι, μια φθινοπωρινή ιστορία για παιδιά

 

Ο Τομ το σαλιγκάρι": online παιχνίδια (και 35 χρήσιμοι σύνδεσμοι) για τη διδακτική αξιοποίηση μιας φθινοπωρινής ιστορίας



ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  για το γραμμα Ν του Νοέμβρη


8 Nοεμβρίου: Ημέρα ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Γιορτή Αρχαγγέλων Μιχαήλ & Γαβριήλ


Δραστηριότητες για την ελιά 


 
           
  ξύδι-μυλόξιδο, τσίπουρο, ρετσίνα, σταφίδες

                                           γραφή με το δάχτυλο στο αλάτι


                                           


                      Μαθηματικά- ζώα σε χειμερία νάρκη
                        


                            τσαμπί σταφύλι με καπάκια


Καταφέραμε παζλ με 150 κομμάτια!Αξίζουμε ΜΠΡΑΒΟ!
 Τι κι αν είναι Φθινόπωρο; Εμείς κάναμε θαλασσινά σχέδια στην άμμο με φόρμες που μας έφερε ο Γιώργος(ιππόκαμπος, παπάκι κ.ά)

             λουλούδια φθινοπωρινά στο σχολείο μας-2018
          φυτέψαμε σιτάρι και φακή και παρακολουθούμε την ανάπτυξή τους


                    γενέθλια της Θωμαής στο σχολείο
                

    12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ      ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
                                   ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ

                         Συρτός Μακεδονίας

                    

                           Μακεδονομάχοι




               Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα δραστηριότητες στο "ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕΛΛΑΣ", και τις κατέγραψα

Δραστηριότητες και παιχνίδια που βοηθούν την κοινωνικοποίηση των παιδιών κατά τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο



Ένα παιχνίδι για τις πρώτες μέρες του σχολείο εύκολο και μας βοηθάει να γνωριστούμε καλύτερα. Καθόμαστε όλοι στον κύκλο και με τη σειρά περιγράφουμε τον εαυτό μας, τι ρούχα φοράμε, τι χρώμα μαλλιά έχουμε κοκ.
Μετά με τη σειρά πάλι σκεφτόμαστε ένα παιδάκι και προσπαθούμε να το περιγράψουμε χωρίς να πούμε το όνομά του, για παράδειγμα:
“-Βλέπω, βλέπω ένα παιδάκι που φοράει κόκκινη μπλούζα και μπλε παντελόνι. Ποιο είναι;
-Είναι ο Γιάννης”
Τα παιδιά μπορούν να απαντήσουν και όλα μαζί αν καταλάβουν για ποιο παιδί μιλάμε.
ΕΠΊΣΗΣ

Ένα γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, για τις πρώτες μέρες του σχολείου.
Υλικά:
1 μικρή μπαλίτσα ή
1 μπαλόνι
Πώς παίζεται:
Καθόμαστε όλοι σε κύκλο. Η μπαλίτσα μας είναι μια πατάτα που καίει πάρα πολύ και δεν μπορούμε να την κρατήσουμε σχεδόν καθόλου στα χέρια μας γιατί θα καούμε. Έτσι πρέπει να τη δώσουμε αμέσως στο διπλανό μας. Προσοχή όμως δεν πρέπει να πέσει κάτω γιατί θα χάσουμε. Όποιος χάνει σηκώνεται όρθιος, λέει το όνομά του και το αγαπημένο του φαγητό και βγαίνει από τον κύκλο. Συνεχίζουν οι υπόλοιποι μέχρι στο τέλος να βγει ένας νικητής.
Το παιχνίδι αυτό μπορεί να παιχτεί, εκτός από τη μπάλα, και με ένα μπαλόνι ή ακόμα και με τις μπάλες που έχουν ένα φωτάκι και αναβοσβήνουν (κυκλοφορούν στο εμπόριο). Σε αυτή την περίπτωση κάποιος χάνει όταν σταματήσει η μπάλα να ανάβει. Επίσης, εκτός από το αγαπημένο φαγητό μπορούμε να ρωτήσουμε και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Επίσης στο εμπόριο κυκλοφορεί και παιχνίδι “καυτή πατάτα”, ένα παιχνίδι σε σχήμα πατάτας που παίζει μουσική. Όταν σταματάει η μουσική χάνεις. Είναι πιο ακριβό από την μπάλα ή το μπαλόνι, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται


ΕΠΊΣΗΣ


1. Καθισμένα τα παιδιά στον κύκλο ένα – ένα λένε το όνομά του κάνοντας μία κίνηση «δική του». Όλα μαζί επαναλαμβάνουν τη κίνηση με το τραγουδάκι: Γεια σου Γιάννη, γεια σου Γιάννη, γεια σου!
2. Στο κύκλο συστήνονται και λένε τι αγαπούν να τρώνε: Είμαι η Ελένη και με αρέσουν οι σοκολάτες. Επαναλαμβάνουν όλοι μαζί.
3. Σκορπίζονται όλα τα παιδιά στο χώρο με μουσική. Χορεύουν αυτοσχεδιάζοντας και με το σταμάτημα της μουσικής πρέπει:
4. α) να βρουν ένα φίλο,
         β) να τον χαιρετίσουν με το χέρι
    γ) να τον χαϊδέψουν στο μάγουλο
         δ) να του χαμογελάσουν
   ε) να τον κοιτάξουν στα μάτια, να τα κλείσουν, να τα ανοίξουν και να τον ξανακοιτάξουν   
   χαμογελώντας
   στ) να ακουμπήσουν τις πλάτες, τις μύτες, τα πόδια, τα γόνατα, τα αυτιά κλπ. (με διαφορετικούς
   φίλους κάθε φορά).
5. Σκορπίζουμε χαρτιά Α4 όσο και ο αριθμός των παιδιών στο πάτωμα και τα παιδιά κινούνται ανάμεσα στα χαρτιά με μουσική. Στο σταμάτημα πατούν με το ένα πόδι σε κάποιο χαρτί. Αφαιρούμε ένα χαρτί και συνεχίζουμε το παιχνίδι μέχρι να μείνει μόνο ένα χαρτί, όλα τα παιδιά πρέπει να αγγίξουν με το πόδι τους το χαρτί (μέχρι και 16). Ζητούμε να σηκώσουν ψηλά τα χέρια να τα κατεβάσουν αργά και να γίνουν όλα μαζί μια αγκαλιά. Να κλείσουν τα μάτια και αγκαλιασμένα να ακολουθήσουν τη φωνή της νηπιαγωγού που τα καλεί ή τον ήχο του ταμπουρίνου.
6. Ζητάμε να μας φέρουν ένα αντικείμενο που τους άρεσε μέσα στην τάξη. Το δείχνουν στους φίλους τους (μαζεμένα στην παρεούλα) και τα μαζεύουμε όλα μαζί στο κέντρο. Το σηκώνουμε ένα – ένα και τα παιδιά λένε: «Το αρκουδάκι το έφερε η Λένα», «Το αυτοκινητάκι το έφερε ο Γιάννης».
7. Δυο-δυο παιδιά παίζουν το καθρέπτη. Τέσσερα – τέσσερα παιδιά χωρίς να μπερδέψουν τα μέλη τους παίζουν το καθρέπτη.
8. Παίζουν τα παιδιά το σπασμένο τηλέφωνο ανά 5 (μικρές ομάδες), μεταδίδοντας μια γκριμάτσα (συγκεκριμένη «μάσκα προσώπου» ή το γνωστό λεκτικό σπασμένο τηλέφωνο).
9. Καθισμένα όλα κατάχαμα με ανοιχτά πόδια σε ένα μεγάλο κύκλο. Ένα παιδί φυσάει δυνατά ένα μπαλόνι λέγοντας μπαλόνι, μπαλονάκι, στον Κώστα να κυλήσεις. Ο Κώστας χωρίς να το πιάσει το φυσάει λέγοντας μπαλόνι, μπαλονάκι, στην Καίτη να κυλήσεις και συνεχίζεται με όλα τα παιδιά.
10.   Σε κύκλο όπως στην παραπάνω άσκηση και με τα χέρια στην πλάτη ξεκινάει με τον πρώτο που έχει ένα σπιρτόκουτο σφηνωμένο στη μύτη και πηγαίνει από τον ένα στον άλλο, αν πέσει κάτω το σπιρτόκουτο πιάνεται μόνο με τη μύτη.
11.  Στη μέση ένα μεγάλο χαρτί, το πρώτο παιδί κρατάει μια χονδρή κηρομπογιά, τη δίνει δίπλα του και το άλλο δίπλα του λέγοντας «πάρε από μένα τη μπογιά αυτή δώσ’ τη δίπλα σου και τράβα μια γραμμή» αυτό που έχει στα χέρια του την μπογιά στη λέξη γραμμή τραβάει μια γραμμή στο χαρτί.
12.  Η νηπιαγωγός λέει ότι είναι η ατμομηχανή του τρένου. Ξεκινάει με «τσάφ-τσουφ», τα παιδιά βαγόνια είναι σκορπισμένα στην αίθουσα ή στην αυλή. Στέκεται μπροστά στο πρώτο «βαγόνι» και λέει: «Με λένε Μαρία» το παιδί απαντά «με λένε Λεωνίδα» Η νηπιαγωγός προτείνει: «Θέλεις να κάνουμε μαζί ένα τρένο;». Το παιδί απαντά «Θέλω» και η νηπιαγωγός λέει «πήγαινε πίσω μου και έλα να βάλουμε μπρος με το όνομά σου». Πηδούν και οι δύο επιτόπου, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και φωνάζουν «Λεωνίδας, τσαφ-τσουφ, Λεωνίδας, τσαφ-τσουφ» με μεταβολή ο Λεωνίδας γίνεται ατμομηχανή και τσαφ- τσουφ ξεκινά και σταματά στο επόμενο βαγόνι. Λέει «με λένε Λεωνίδα» το παιδί απαντά «με λένε Ντίνα» «Θέλεις να έρθεις στο τρένο μας», «Θέλω», «Πήγαινε πίσω μου…» κλπ. Κάθε φορά το νέο παιδί-βαγόνι γίνεται ατμομηχανή.
13.  Ένα μεγάλο πανί και μέσα ένα μπαλόνι. Το χορεύουμε με μουσική προσέχουμε να μην πέσει.
14.  Με πιασμένα χέρια μπερδευόμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε. Αργό ξεμπέρδεμα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με κορδέλες που κρατάμε σε μικρές ομάδες ή με λάστιχο. Δε τ’ αφήνουμε στο ξεμπέρδεμα. Συνοδεύεται η άσκηση με αργή μουσική και ο ρυθμός μπέρδεμα-ξεμπέρδεμα ακολουθεί τη μουσική.
15.  Ένα παιδί με κλειστά μάτια προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από παιδιά εμπόδια που δεν μετακινούνται. Με οδηγίες της νηπιαγωγού ή με αργή μουσική
16.  Συνεργασία τριών παιδιών που φτιάχνουν με το σώμα τους ένα ζώο, ένα φυτό ή ένα οποιοδήποτε πράγμα αποφασίσουν να αναπαραστήσουν να το περιγράψουν ή να το μαντέψουν οι υπόλοιποι καθώς το παρουσιάζουν
17.  Φτιάχνουμε έναν κύβο π.χ. από χαρτόνι και ζωγραφίζουμε σε κάθε πλευρά του ένα μέλος του σώματος, πχ. πόδια , χέρια, κεφάλι, κλπ. Στο κέντρο ένα παιδί ρίχνει τον κύβο και δείχνει το ανάλογο μέλος του σώματός του. Όλοι πηγαίνουν και αγγίζουν (χαϊδεύουν) το παιδί στο μέλος που έδειξε. Δεν είναι απαραίτητο για την αρχή της χρονιάς να ονομάζουμε τα μέλη.
18.  Το κάθε παιδί έχει μπροστά του ένα χαρτί και μια κηρομπογιά. Βάφει στο χαρτί όσο κρατάει η μουσική. Μόλις σταματήσει, δίνει στο επόμενό του, μόνο το χαρτί. Με το ξεκίνημα της μουσικής βάφει στο χαρτί που πήρε από τον προηγούμενό του και το παιχνίδι τελειώνει όταν πάρει ο καθένας το ίδιο χαρτί.
19.  Παιχνίδια με μεγάλο πανί. Α) όλοι κουνάμε ένα μεγάλο πανί ή/και μετακινούμαστε με αυτό. Με το χοπ το πετάμε ψηλά και τρέχουμε στη μέση του ώστε όταν πέσει να μας σκεπάσει όλους. Β) ένα παιδί «τα κρύβει». Ένα άλλο παιδί κρύβεται κάπου. Όλα τα υπόλοιπα παιδία αγκαλιασμένα κάτω από το μεγάλο πανί. Η ομάδα ρωτά «ποιος λείπει;» Το παιδί που τα φυλάει μπορεί να σηκώσει το πανί λίγο από τις άκρες για να προσπαθήσει να βρει ποιος λείπει.
20.  Τα παιδιά κάνουν ένα κύκλο όρθια. Ένα παιδί στο κέντρο με δεμένα μάτια είναι ο Τάσος και ένα άλλο παιδί είναι η Γκόλφω ή ο λύκος και το αρνάκι, ο σκύλος και ο λαγός. Το πρώτο παιδί φωνάζει: που είσαι Γκόλφω. Εδώ είμαι Τάσο, απαντά το άλλο παιδί. Το παιδί Γκόλφω (κλπ) αποφεύγει το άλλο παιδί-Τάσο μέχρι να το πιάσει. (ο κύκλος των παιδιών είναι κλειστός-κολλημένα ώμο με ώμο, πλαϊνή πλευρά με πλαϊνή πλευρά).
21.  Τα παιδιά κινούνται ελεύθερα με μουσική. Ανά τρία έχουν χαρτάκι ή κορδελάκι στο χέρι με το ίδιο χρώμα. Μόλις σταματά η μουσική προσπαθούν να κάνουν ένα σύμπλεγμα με αγάλματα. Αλλάζουμε τα χαρτάκια ή τις κορδέλες και αλλάζουν οι ομάδες. Ορισμένα παιδιά μπορεί να είναι «φωτογράφοι» των αγαλμάτων.
22.  Τα παιδιά σχηματίζουν τρενάκι και ανάμεσά τους τοποθετείται ένα φουσκωμένο μπαλόνι. Το μπαλόνι σταθεροποιείται με τη πλάτη-μέση του μπροστινού και με την κοιλιά του πίσω παιδιού. Το τρενάκι ξεκινά και τα παιδιά προσπαθούν να μην τους πέσει το μπαλόνι. Πετυχαίνει καλύτερα εάν το τρενάκι έχει 5-6 παιδιά. Σε μεγάλη ομάδα κάνουμε δύο τρενάκια και μπορούν να ταξιδεύουν και ανταγωνιστικά. Ποια ομάδα δεν θα ρίξει τα μπαλόνια τους.








                                ποιήματα με τα γράμματα ΕΔΩ



             πρώτες μέρες στο σχολείο, ο εαυτός μου...





            φθινόπωρο και αποδημητικά πουλιά...
     φθινόπωρο και τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους...

    φθινοπωρινά φρούτα στην τάξη


Το σταφύλι και τα παράγωγά του-Κρασί, ούζο ξύδι, 
αμπελόφυλλα
       
 
κεράσαμε και τους παππούδες, στην υγειά σας!!!

πρωτοβρόχια και ομπρέλες με χάρτινα πιάτα




τρύγος και σταφύλι με ποπ κορν

                        

             και μια φωτο με συμβολικό παιχνίδι
            φυτέψαμε και λουλούδια Φθινοπώρου


κάναμε βατραχάκια  με ανακυκλώσιμα υλικά

Έξω βρέχει... ας κάνουμε ένα φθινοπωρινό κολάζ - ομπρελίτσες με χρώματα και χαρτοδιπλωτική...


έτοιμες!!!

το όνομα του Νεκτάριου από τα χεράκια του...την πρώτη εβδομάδα....

Σήμερα μια μαμά μας έφερε φιρίκια, τα παρατηρήσαμε και τα δοκιμάσαμε...μοιάζουν με μικρά μήλα...



Πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στο πάρκο του χωριού και μαζέψαμε φύλλα που έχουν πέσει στο έδαφος...κίτρινα, καφέ, πορτοκαλί...θα τα χρησιμοποιήσουμε στο κολάζ...
 




Είδαμε τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη

    
 Στο φθινοπωρινό κολάζ θέλουμε και συννεφάκια αφράτα αφράτα με βαμβάκι...δουλεύουμε σε ομαδούλες γιατί δεν θέλουμε μόνο ένα...



τραγουδήσαμε το "καλό μου συνεφάκι"ΕΔΩ

Σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2016, εορτή της Μετάστασης του Ιωάννη του Θεολόγου και τοπική γιορτή, θα πάμε στην εκκλησία του χωριού μας.


                                           Διαβάσαμε το...

μια ζωγραφιά από τον Στέργιο...


Μιλάμε για τον τρύγο και το σταφύλι και βλέπουμε σχετικά βίντεο
ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δημιουργούμε έργα με θέμα το σταφύλι




  

Μετρήσαμε το ύψος μας και το αποτυπώσαμε σε ένα σκοινάκι, μετά παρατηρήσαμε τα σκοινάκια και βρήκαμε το ψηλότερο παιδί της τάξης 

 







Οργανώσαμε και μια μικρή έκθεση με τα δημιουργήματα και τα συμπεράσματά μας. Στη φωτο μερικές από τις μαμάδες μας

 
Είδαμε τις εργασίες του γεωργού παλιά και σήμερα...

Συγκεντρώσαμε σπόρους(ρεβύθια, φακές, σιτάρι, παντζάρι, φασόλια, καλαμπόκι κ.ά)





 Φυτέψαμε, ποτίσαμε, παρατηρήσαμε...
 Βάλαμε τους σπόρους που συγκεντρώσαμε στα σακουλάκια και μετρήσαμε. Αποτυπώσαμε τα συμπεράσματά μας σε χαρτί. Με πλαστελίνη επίσης





Κι ένα μικρό δωράκι από την κυρία, βελανίδια, μιας και δεν έχουμε βελανιδιές στον τόπο μας...

 Δωράκια από την μαμά του Δημήτρη για το σχολείο μας...ευχαριστούμε!!!!!!
Μετά από λίγες μέρες παρατηρήσαμε ότι τα σποράκια μας φύτρωσαν!!!!
Κύκλος του νερού
Διαβάζουμε ...

Από που είσαι, ποταμάκι ;
- Από 'κείνο το βουνό.
- Πώς τον ‘λέγαν τον παππού σου;
- Σύννεφο  στον ουρανό.

- Ποια είναι η μάνα σου ;
- Η μπόρα.
- Πώς κατέβηκες στη χώρα ;
- Τα χωράφια  να ποτίσω
και τους μύλους να γυρίσω.

- Στάσου να σε ιδούμε λίγο,
ποταμάκι  μου καλό.
- Βιάζομαι πολύ να φύγω,
ν' ανταμώσω το γιαλό.

Ζαχαρίας Παπαντωνίου
Μελοποιημένο από το Γιάννη Ζουγανέλη παρακάτω...


το τραγούδι του νερού


Παρατηρούμε την εξέλιξη των σπόρων

χωρίς πότισμα και χωρίς ήλιο

 βάλαμε δίπλα κι ένα γλαστράκι που δέχτηκε πότισμα και αχτίνες ήλιου...τα παρατηρήσαμε και συζητήσαμε...

Μετά από καιρό παρατηρούμε την εξέλιξη και το χρόνο που χρειάστηκε κάθε σπόρος για να φυτρώσει

 φασόλια, σιτάρι, παντζάρια
 άνηθος, φακές,σιτάρι, ρεβίθια




Μια εκπληξούλα για τα παιδάκια  μέσα στον Νοέμβριο
κουκλοθέατρο με θέμα τον ζωγράφο Θεόφιλο και τα έργα του!





περισσότερα στον κύκλο του νερού...
 παλιότερα



 Ετοιμάζεται και το παρουσιολόγιό μας-τρενάκι!


Μια Φθινοπωρινή μέρα(βιντεάκι)

Πίνακας αναφοράς με τις εποχές του χρόνου


Μιλήσαμε και συγκεντρώσαμε φθινοπωρινά φρούτα , μετά τα γευτήκαμε...


Κατασκευάσαμε ομπρέλες με κολάζ




έτοιμα τα συννεφάκια μας με τις ομπρέλες!

Καταλάβαμε τον κύκλο του νερού και κάναμε σχετικό κολάζ...

 Επίσης κολάζ με τσαμπί σταφύλι - δείγμα φιλίας, συνεργασίας και ομαδικότητας(αξίες που κυριαρχούν στο σχολείο μας)




 ...και μερικά δωράκια-βιβλία για τα παιδιά που είχαν γενέθλια το μήνα αυτό!




5 Οκτωβρίου(ημέρα σχολικού αθλητισμού)

Παρακολουθήσαμε το ποδόσφαιρο των παιδιών του δημοτικού σχολείου, πήραμε μέρος σε αγώνα δρόμου και...
Ζωγραφίσαμε το άθλημα που μας αρέσει περισσότερο αφού είδαμε το βιβλίο του ΥΠΕΠΘ για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Τέλος παίξαμε 
-την καυτή πατάτα
-βρες ποιος είναι
-μουσικές καρέκλες
-τυφλόμυγα

Πέππα-σχολικοί αγώνες(video)


φυτεύουμε το σιτάρι(θέμα:γεωργός-σιτάρι-ψωμί)


 
Αξίζει να σημειωθεί και να προβληθεί η εθελοντική εργασία των γονέων για τον καλλωπισμό του σχολείου μας 







το αποτέλεσμα μας δικαίωσε....
ένα μεγάλο μπράβο από τα παιδιά και τη νηπιαγωγό!!!


Θα βάλω και μια φωτο, ένα κολπάκι για την οργάνωση των ακατάστατων σακουλών στο σχολείο...περνάω την κάθε σακούλα στο χερούλι της άλλης και όλες μαζί σε κουτί με τρύπα στη μέση(θα βάλουμε και περιτύλιγμα για να κάνουμε το κουτί πιο όμορφο)
το διακοσμήσαμε και είναι έτοιμο...